In de anderhalf jaar dat ik nu voor mijn huidige werkgever als programmeur werk, reageer ik soms op een manier die suggereert dat ik aangestoken word door het online-marketing-virus. Nu collega Ruben aankondigde een weblogkermis te starten over online marketing, usability, statistieken en zo nog wat en mij daar specifiek voor uitnodigde, heb ik de handschoen opgepakt.

Een stukje over dit onderwerp was snel geschreven en even snel weggegooid. Man, wat heb ik bedroevend weinig origineels te melden over het onderwerp. Ik heb natuurlijk wel wat ideeën , maar die zijn wat techniek betreft te zeer vervlochten met mijn werk om ze te gebruiken. Dan maar wat experimenteren in het vakgebied. Zonder me veel aan te trekken van ongeschreven en geschreven regels presenteer ik: Als Water, een zoektocht naar geld verdienen met een weblog. Ik ben niet van plan me te laten beinvloeden door wat voor goeroe dan ook. Dit betekent onherroepelijk dat ik enorme beginnersfouten ga maken. Zolang ik maar genoeg rapportagekanalen in Google Adsense aanmaak, zou ik moeten kunnen zien wat voor gevolgen een wijziging heeft.

De weblog draait op Blogger, heeft statistieken van Google Analytics en advertenties van Google Adsense. Dit zou kunnen suggereren dat ik me beperk tot Google producten. Ze zijn gekozen uit financiële overwegingen en het feit dat ik ze al langer voor dirkie gebruik en ze me bevallen.

De teller staat op $6.74 dollar in de afgelopen 48 uur. Het weblog is nog nergens aangemeld en pingt alleen weblogs.com bij nieuwe artikelen. Het leek me handig eerst voor wat te lezen te zorgen, want er zijn genoeg sites waar alle aandacht uitgaat naar het geblaat in plaats van de wol. En precies dat zou wel eens de zwakke plek in mijn verhaal kunnen zijn.

Geef een reactie