Knap staaltje werk

Met dank aan de griep en een naadloos aansluitende voorhoofdsholteontsteking ben ik vandaag voor het eerst na drie weken weer aan het werk. In de trein naar Zaltbommel passeerde ik de Waal en dus ook de oude verkeersbrug. Wat me al een tijdje verbaasde is nu helemaal duidelijk te zien: Rijkswaterstaat heeft de weg tot aan het stalen brugkarkas aan beide kanten weggehaald, zodat er nu alleen nog een brug staat, hoog op de benen. Logische vraag: hoe gaan ze die brug zelf afvoeren? Er is te weinig ruimte tussen de nieuwe verkeersbrug en de spoorbrug om het staal te draaien en op een boot weg te varen naar zee.

Gelukkig schreef Rijkswaterstaat er op 13 april een stukje over: “Vandaag hijsen enorme kranen het eerste deel van de stalen uiterwaardoverspanning van zijn sokkels, om het vervolgens in de uiterwaard neer te zetten. Hiervandaan wordt het staal in stukken afgevoerd.”

Zo, op de terugweg, even goed kijken in de uiterwaarden.

4 reacties

Leen 18 juli 2007 Reageer

Maar goed dat ze erbij schrijven dat het enorme kranen zijn, had ik toch bijna gedacht dat ze dat met hele kleine kraantjes gingen proberen.

Leen 18 juli 2007 Reageer

Moet het trouwens geen ‘Kranig staaltje werk’ zijn?

Alex 25 juli 2007 Reageer

Dirkie, hoe kwam ik hier ook al weer terecht….?
Oja, last.fm widget, dat was het. Paar keer over die ouwe brug gereden ooit. Wat zal jij jezelf gelukkig prijzen dat je met de trein kan in die file-gevoelige uithoek. Is dat een tvgids.nl widget die ik daar zie?

hondjevandirkie 25 juli 2007 Reageer

Dag Alex, leuk dat je mijn plugin gebruikt.
De televisie-gegevens hiernaast komen via een omweg van gids.omroep.nl. Ik krijg iedere nacht een mailtje als mijn favoriete programma’s de volgende dag op tv zijn. Ik bouw dat in PHP om naar een stukje HTML:
https://dirkie.nu/gids.omroep/new.php
Dit include ik met behulp van een PHP widget.

Geef een reactie