De steen van Bram Vermeulen

comments 25
Gesprokkeld en jut

Het is geconfisqueerd door Paul de Leeuw — maar Bram Vermeulen heeft het geschreven: De Steen. Gisteren viel het Leger binnen bij Mooi Weer De Leeuw en voor de zoveelste keer ging ik op zoek naar de bladmuziek van dit lied. Niet gevonden, en dat geldt voor heel wat mensen, las ik op verschillende forums.

Ik stuurde een e-mail naar iemand die een exemplaar leek te hebben — en kreeg binnen een half uur bericht terug, met bladmuziek erbij. Geweldig!

Zolang deze bladmuziek niet commercieel beschikbaar is en eventuele rechthebbenden, Cor Bakker en RvD geen bezwaar maken, kun je de PDF hier downloaden.

25 Comments

 1. oh wat ben ik blij met de bladmuziek.
  Ik hoorde dit nummer pas vorige week voor het eerst.
  Prachtige tekst.
  Nu kan ik hem zelf instuderen.

  • Mertens Kris says

   Geachte mevrouw

   Ik sta in voor de muzikale omkadering van de Plechtige Communie bij ons op de parochie.

   Zou u mij de partituur willen opsturen?

   U laat mij maar de kosten kennen.

   Vriendelijke groeten en bedankt
   Kris Mertens
   [telefoonnummer verwijderd]

 2. Berty de Jong says

  Ik heb lang gezocht voor mijn leerlingen. En ik hoop de bladmuziek te kunnen vinden.
  Wie o wie?

  Berty

 3. Johan says

  Als organist in een Hervormde Kerk kreeg ik vorig jaar het verzoek om dit nummer te spelen ter gelegenheid van de herdenking van de overledenen het afgelopen jaar in de kerkelijke gemeente. Ik moest helaas melden dat ik aan dat verzoek niet kon voldoen, omdat ik er geen bladmuziek van had. Nu heb ik het wel dus. Oudjaar 2009 zal anders zijn…Bedankt!

 4. Ria says

  wat ben ik blij met deze blz. ik heb dit nummer op piano horen spelen, en de muziek heb ik er ook van, alleen de bladmuziek ontbrak. geweldig dit nu gevonden te hebben bedankt.

 5. Plony says

  Geweldig dat ik dit prachtige lied nu gevonden heb! Temeer daar een deel van de tekst gebruikt is als motto door de Riky Overmars Foundation, een stichting die een school en een dorp Dumbuto sponsort in Gambia. Gambia is een klein land in west Afrika en ligt aan beide zijden van een grote rivier: The Gambia river. Belangstelling gewekt voor een stichting die geweldig werk verricht in Gambia en waarbij gewoon echt niets! aan de strijkstok blijft hangen? Kijk dan op de website: http://www.stichting-rof.org.

 6. Geweldig dat dit ter beschikking gesteld wordt voor mensen die gewoon leuk muziek willen maken en daar ontzettend veel plezier aan beleven.
  Ik durf het bijna niet te vragen, maar zou je op deze manier ook aan de bladmuziek van “De wedstrijd” kunnen komen. Kan zelf helaas geen noten schrijven, maar zou toch graag ook dat nummer willen kunnen spelen.

 7. Dag Leon, dank voor je reactie. Naar de (piano-)bladmuziek van “De Wedstrijd” zoek ik zelf ook nog. Maar ik heb nu je mailadres mocht ik hem vinden 🙂

 8. patriek staelens says

  zoek al maanden de pianopartituur van de steen van bram vermeulen kunt u die opsturen? onder rembourskosten ten laste van mij ?

  [[adres verwijderd]]

 9. Dag Patriek,

  opsturen is niet nodig — het is te downloaden en uit te printen als u het pdf bestand downloadt waar in het stukje naar verwezen wordt.

 10. Martin says

  Heel fijn dat die bladmuziek er is. Ook lang gezocht, maar beloond.
  Bedankt!

 11. Davy says

  Ook al heel lang naar de bladmuziek op zoek!
  Maar blijkbaar werkt de link niet meer!
  Zou je de PDF kunnen doorsturen?

  • Jeroen says

   Dag Davy,

   dank dat je de fout doorgeeft! ik heb de link gefixt en stuur je PDF per email.

 12. Thijs says

  Superbedankt Dirkie voor het posten van deze bladmuziek!

  Heeft er iemand toevallig ook Rode Wijn van Bram Vermeulen?

  • Joep Niens says

   Hoi,
   Ook ik ben zeer op zoek naar “de wedstrijd” en “rode wijn”. Als iemand mij kan helpen dan zou dat echt geweldig zijn. Een ode aan Bram !!!

   Groet

 13. Robert says

  Ik ben op zoek naar de partiture Afscheid van een vriend van Clouseau.
  Kan iemand mij die beozrgen.
  Robert

 14. Ineke says

  Wat geweldig dat je de muziek hier gepost hebt! Dank je wel! Zo’n mooi nummer om te spelen en te zingen. Ik ben er superblij mee!

 15. Nadia says

  Echt bedankt voor de partituur. Ik kreeg net het verzoek om dit emotievolle lied te brengen op een uitvaart.
  Dit is een grote hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *