De steen van Bram Vermeulen

Het is geconfisqueerd door Paul de Leeuw — maar Bram Vermeulen heeft het geschreven: De Steen. Gisteren viel het Leger binnen bij Mooi Weer De Leeuw en voor de zoveelste keer ging ik op zoek naar de bladmuziek van dit lied. Niet gevonden, en dat geldt voor heel wat mensen, las ik op verschillende forums.

Ik stuurde een e-mail naar iemand die een exemplaar leek te hebben — en kreeg binnen een half uur bericht terug, met bladmuziek erbij. Geweldig!

Zolang deze bladmuziek niet commercieel beschikbaar is en eventuele rechthebbenden, Cor Bakker en RvD geen bezwaar maken, kun je de PDF hier downloaden.

25 reacties

  1. Geachte mevrouw

   Ik sta in voor de muzikale omkadering van de Plechtige Communie bij ons op de parochie.

   Zou u mij de partituur willen opsturen?

   U laat mij maar de kosten kennen.

   Vriendelijke groeten en bedankt
   Kris Mertens
   [telefoonnummer verwijderd]

 1. Als organist in een Hervormde Kerk kreeg ik vorig jaar het verzoek om dit nummer te spelen ter gelegenheid van de herdenking van de overledenen het afgelopen jaar in de kerkelijke gemeente. Ik moest helaas melden dat ik aan dat verzoek niet kon voldoen, omdat ik er geen bladmuziek van had. Nu heb ik het wel dus. Oudjaar 2009 zal anders zijn…Bedankt!

 2. wat ben ik blij met deze blz. ik heb dit nummer op piano horen spelen, en de muziek heb ik er ook van, alleen de bladmuziek ontbrak. geweldig dit nu gevonden te hebben bedankt.

 3. Geweldig dat ik dit prachtige lied nu gevonden heb! Temeer daar een deel van de tekst gebruikt is als motto door de Riky Overmars Foundation, een stichting die een school en een dorp Dumbuto sponsort in Gambia. Gambia is een klein land in west Afrika en ligt aan beide zijden van een grote rivier: The Gambia river. Belangstelling gewekt voor een stichting die geweldig werk verricht in Gambia en waarbij gewoon echt niets! aan de strijkstok blijft hangen? Kijk dan op de website: http://www.stichting-rof.org.

 4. Geweldig dat dit ter beschikking gesteld wordt voor mensen die gewoon leuk muziek willen maken en daar ontzettend veel plezier aan beleven.
  Ik durf het bijna niet te vragen, maar zou je op deze manier ook aan de bladmuziek van “De wedstrijd” kunnen komen. Kan zelf helaas geen noten schrijven, maar zou toch graag ook dat nummer willen kunnen spelen.

 5. zoek al maanden de pianopartituur van de steen van bram vermeulen kunt u die opsturen? onder rembourskosten ten laste van mij ?

  [[adres verwijderd]]

  1. Hoi,
   Ook ik ben zeer op zoek naar “de wedstrijd” en “rode wijn”. Als iemand mij kan helpen dan zou dat echt geweldig zijn. Een ode aan Bram !!!

   Groet

 6. Wat geweldig dat je de muziek hier gepost hebt! Dank je wel! Zo’n mooi nummer om te spelen en te zingen. Ik ben er superblij mee!

 7. Echt bedankt voor de partituur. Ik kreeg net het verzoek om dit emotievolle lied te brengen op een uitvaart.
  Dit is een grote hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.